Svatojánské ořechy - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

Říká se, že trpělivost přináší růže, ale můžete se vsadit, že růží se dočkáte mnohem rychleji než perfektních svatojánských ořechů. Tato specialita totiž vyžaduje na přípravu minimálně rok a půl, lépe dokonce dva roky. Šéfkuchař Roman Paulus natočil návod, ve kterém vám ukáže, jak ořechy připravit na první roční macerování v alkoholu i jak namíchat cukrový rozvar s kořením, ve kterém nejméně další půlrok ořechy musí dojít. ⏳ Za hromadu trpělivosti vám bude odměnou výborná pochoutka, který se hodí například ke zvěřině a paštikám nebo jako netradiční ozdoba vánočního cukroví či jiných dezertů. Na jakou dobrotu jste nejdéle čekali vy?

Suroviny
· 1 kg zelených vlašských ořechů
· alkohol na zalití ořechů (slivovice, vodka, nebo jiný)
· 1 kg krupicového cukru
· 500 ml vody
· 6 hřebíčků
· 1 tyčinka skořice
· 1 lusk vanilky
· 1 bio citron (kůra)

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/svatojanske-orechy

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe