Svatomartinské rohlíčky s mákem - Roman Paulus
Skvělé svatomartinské rohlíčky, které upekl šéfkuchař Roman Paulus z plundrového těsta.
V jeho video návodu uvidíte, jak těsto správně zpracovat, nakrájet i jak z něj překvapivě snadno vytvarovat úhledné rohlíčky plněné makovo-ořechovou náplní (tu se nebojte vyměnit třeba i za povidla, pokud je máte raději).
K tomu všemu vám bude stačit jen hodina na kynutí a zhruba 30 minut k pečení.
Suroviny (18 kusů):
Těsto:
- plundrové těsto na croissanty
- hladká mouka na podsypání
Maková náplň s ořechy:
- 200ml plnotučného mléka
- 1 lžíce moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 2 lžíce tuzemáku
- 50g mletého máku
- 50g vlašských ořechů
- 2 lžíce povidel
- 100 g piškotů
- špetka skořice
K pomazání:
- 1 vejce
- 2 lžíce mléka
Cukrová poleva:
- 1 hrnek moučkového cukru
- asi 3 lžíce vlažného mléka
- sekané mandle na posypání