Svatomartinské rohlíčky s mákem - Roman Paulus

Skvělé svatomartinské rohlíčky, které upekl šéfkuchař Roman Paulus z plundrového těsta.

V jeho video návodu uvidíte, jak těsto správně zpracovat, nakrájet i jak z něj překvapivě snadno vytvarovat úhledné rohlíčky plněné makovo-ořechovou náplní (tu se nebojte vyměnit třeba i za povidla, pokud je máte raději).

K tomu všemu vám bude stačit jen hodina na kynutí a zhruba 30 minut k pečení.

Suroviny (18 kusů):

Těsto:

  • plundrové těsto na croissanty
  • hladká mouka na podsypání

Maková náplň s ořechy:

  • 200ml plnotučného mléka
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 lžíce tuzemáku
  • 50g mletého máku
  • 50g vlašských ořechů
  • 2 lžíce povidel
  • 100 g piškotů
  • špetka skořice

K pomazání:

  • 1 vejce
  • 2 lžíce mléka

Cukrová poleva:

  • 1 hrnek moučkového cukru
  • asi 3 lžíce vlažného mléka
  • sekané mandle na posypání