Takto peču kuřecí stehna během svátků! Tajemstvím je nádivka! | Chutný TV

Takto peču kuřecí stehna během svátků! Tajemstvím je nádivka! | Chutný TV

Suroviny:
10 kuřecích stehen (pouze horní část)

300 g žampionů

4 polévkové lžíce majonézy

½ čajové lžičky soli

½ čajové lžičky mletého černého pepře

½ čajové lžičky kari

1 polévková lžíce oleje na vymazání plechu

Kuřecí paličky omyjeme, osušíme (pouze vrchní část) a opatrně ostrým nožem odřízneme maso od kosti 10 kusů
Maso položíme na dřevěné prkénko, zakryjeme ho potravinovou folií a naklepeme paličkou
Maso osolíme ½ čajové lžičky
Opepříme černým pepřem ½ čajové lžičky
Okořeníme také troškou kari ½ čajové lžičky
Kousky masa dáme do mísy
NECHÁME ODLEŽET 30 MIN
Každý kus masa potřeme na obou stranách majonézou 4 lžíce
Maso zamotáme a vrátíme do mísy
DÁME DO LEDNICE NA 3 H
Maso vyndáme
Mezitím si omyjeme žampiony, nakrájíme je a podusíme na pánvi (bez oleje) 300 g
Pánev necháme na ohni, dokud se nevypaří všechna tekutina a občas zamícháme
NECHÁME VYCHLADNOUT
Dušené houby dáme do středu masa
Poté ho pevně zabalíme a rolky vložíme do pekáče o rozměrech 25x30cm, který jsme předem vymazali olejem
PEČEME NA 180 °C/40 MIN