Telecí ragú na víně s kuskusem, cuketou a mátou - Marcel Ihnačák - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Telecí maso je jedno z nejoblíbenějších a receptů na jeho přípravu naleznete velkou spoustu. Jeden takový přichystal i šéfkuchař Marcel Ihnačák, který uvařil telecí směs na víně s kuskusem, mátou a cuketou. Naučíte se připravit samotné telecí ragú, jehož základ je podobný tomu, který možná znáte z přípravy guláše. Najdete v něm ale kromě masa hlavně bílé víno, máslo a sýr Grana Padano, což jsou suroviny, které celému jídlu dodají příjemný italský nádech. Nakonec už zbyde jen připravit přílohu v podobě kuskusu s mátou, limetkovou šťávou a grilovanou cuketou. Jaký je váš oblíbený recept s telecím?

Suroviny:
· 3 cibule
· olivový olej Primadonna
· 100 g uzené slaniny Pikok
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· keramický mlýnek s pepřem Kania
· 1 kg telecího masa na guláš Řezníkova čerstvá porce
· 5 stroužků česneku
· 2 cukety
· čerstvý tymián
· 200 ml bílého suchého vína Soave
· 100 g kuskusu Campo Largo
· 500 g brambor
· 3 lžíce másla Pilos
· 70 g strouhaného sýra Grana Padano Lovilio
· čerstvá máta
· 1 citron (šťáva)


A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/teleci-ragu-na-vine-s-kuskusem-cuketou-a-matou

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes

0:00 Úvod
0:15 Nasekání cibule a rozpálení kotlíku
0:35 Krájení slaniny
0:45 Restování základu
0:50 Krájení masa
1:05 Nasekání česneku do základu
1:17 Příprava cukety
1:48 Maso do kotlíku
1:58 Dochucení bylinkou
2:30 Příprava kuskusu
3:00 Přidání brambor
3:16 Dochucení kuskusu
3:35 Dokončení kuskusu
3:44 Krájení cukety
3:55 Přidání másla a sýru
4:13 Dokončení pokrmu
4:38 Servírování