Tortilla plněná trhanou krkovicí - Roman Paulus - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Mexická kuchyně je známá především pro svůj pestrý street food, který kombinuje řadu chutí – od osvěžující zeleniny až po šťavnaté maso. Šéfkuchař Roman Paulus natočil video recept na pšeničnou tortillu plněnou trhaným vepřovým masem a jeho návod začíná marinováním masa. Místo krkovice, kterou zvolil Roman Paulus, můžete použít i plec, ale třeba i kuřecí stehna – záleží jenom na vás. Marinádu připravíte ze sladké a pálivé papriky, oleje, sušeného česneku a třtinového cukru, který masu dodá zajímavý šmrnc. Pečené maso už stačí jen natrhat pomocí vidličky a naplnit do pšeničných tortill společně se zeleninou, sýrem a chilli majonézou. Podávejte jen tak anebo třeba společně s batátovými hranolky podle receptu Kulinářské akademie Lidlu. Jaký další recept byste chtěli naučit? Napište nám to do komentářů!

Trhané maso:
1 kg vepřová krkovice Řezníkova čerstvá porce
keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
keramický mlýnek s mořskou solí Kania
1 stroužek česnek
1 lžíce přírodní třtinový cukr Belbake
1 lžíce sladká mletá paprika Kania
1 lžíce pálivá mletá paprika Kania
50 ml extra panenský olivový olej Primadonna
250 ml voda
Tortilla s trhaným masem:
· 8 tortilla wrap Snack Day
· 4 lžíce premium majonéza Kania
· 2 lžíce mleté chilli papričky Italiamo
· 100 g ledový salát
· 200 g rajčata
· 175 g kyselé okurky Cornichons Freshona
· 100 g sýr čedar Valley Spire
· batátové hranolky z horkovzdušné fritézy
· 16 cherry rajčata
· 32 černé olivy Baressa

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/tortilla-plnena-trhanou-krkovici

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes:
0:00 Úvod
0:10 Namarinování masa
1:00 Podlití vodou a zabalení
1:20 Pečení v troubě
1:34 Roztržení masa
1:51 Příprava tortill na pánvi
2:22 Naplnění tortill
3:20 Napíchnutí tortill
3:28 Proříznutí tortill