Trdelník z trouby pečený na plechovce - Roman Paulus - Lidl Cukrárna

Sladký skořicový trdelník je oblíbený dezert, který se většinou objevuje na trzích nebo poutích. Velmi snadno si ho ale můžete připravit i doma v troubě – šéfkuchař Roman Paulus vám ukáže, jak na to. Naučíte se zadělat těsto z polohrubé mouky, mléka, vajec, cukru, kvasnice a tuku. Z nakynutého těsta pak stačí vyválet tenké válečky, které posléze jednoduše namotáte na alobalem obalené plechovky od piva. To je zábavná činnost, se kterou vám určitě rády pomůžou i vaše děti. Nakynuté trdelníky pak obalíte v cukru se skořicí a můžete je dát péct. A co vy – máte trdelníky rádi?

Suroviny:
· 1 000 g polohrubá mouka
· 500 ml plnotučné mléko
· 4 × vejce „M“
· 200 g moučkový cukr
· 42 g čerstvé droždí
· 80 g máslo + na potření
· 80 g sádlo
· 1 špetka sůl
· 100 g krystalový cukr
· 20 g mletá skořice
· olej ve spreji

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/trdelnik-z-trouby-peceny-na-plechovce

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes:
0:00 Úvod
0:09 Příprava těsta
0:40 Vypracování těsta v robotu a vykynutí
1:05 Vyválení válečků
1:30 Obalení alobalem plechovky od piva
1:53 Nastříkání olejem
2:00 Nabalení těsta na plechovku
2:40 Obalení trdelníků v cukru, skořici
2:57 Pečení v troubě
3:11 Servírování