Trhaný chléb s česnekovým máslem - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

Ať už chystáte oslavu, nebo si jen chcete připravit výborné pečivo k jiné příležitosti, přijde vám tento recept vhod! Šéfkuchař Roman Paulus natočil video recept na trhací (či trhaný) chléb s bylinkovým máslem a sýrem, který je jednoduchý na přípravu, ale rozhodně jím zaujmete nejednoho hosta. Připravuje se na první pohled zvláštně tak, že celé těsto (pomazané bylinkovým či česnekovým máslem a posypané sýrem) ještě před pečením rozkrájíte na malé kousky a pak opět složíte v kompaktní bochníček – proto se tomuto chlebu přezdívá někdy i „skládaný“. Máte vy nějaký svůj osvědčený recept na netradiční pečivo?

Suroviny:
Těsto:
· 500 g hladká mouka
· 1 lžička krupicový cukr
· 42 g čerstvé droždí
· 1 vejce “M”
· 80 g máslo
· 250 ml plnotučné mléko
· 2 lžičky sůl
Česnekové máslo:
· 110 g máslo
· 1 lžička extra panenský olivový olej
· 1 hrst bylinky (listová petržel)
· 2 lžičky sůl
· 4 stroužky česnek
· 1 špetka mletý pepř
Trhaný chléb:
· 50 g sýr Grana Padano
· rostlinný olej ve spreji
· hrubá mořská sůl

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/trhany-chleb-s-cesnekovym-maslem

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes:
0:00 Úvod
0:08 Zadělání těsta
0:49 Zpracování těsta
1:40 Krájení těsta
2:34 Pečení
2:54 Servírování