Triky na perfektní kynuté těsto - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

Receptů na pečené dobroty z kynutého těsta existují stovky, možná i tisíce. Kynuté těsto je úžasně univerzální a můžete z něj připravit chléb, rohlíčky, ale i buchty, vánočku nebo skořicové šneky. Ačkoliv patří mezi těsta spíš pro lehce pokročilé, s video návodem šéfkuchaře Romana Pauluse ho zvládne připravit naprosto každý. Společně se podíváte na triky, ve kterých zjistíte, jaký je rozdíl v práci s čerstvým a sušeným droždím, čím vším můžete v těstě nahradit mléko a proč byste měli občas dát přednost kynutí v lednici namísto klasického kynutí na teplém místě. Nakonec stačí už jen vymyslet, co dobrého z těsta upečete! Co to bude pro vás?


Suroviny:
· 35 g čerstvé droždí
· 80 g krupicový cukr
· 600 g polohrubá mouka
· 90 g máslo
· 4 × žloutek
· 250 ml plnotučné mléko
· 1 špetka sůl

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/triky-na-perfektni-kynute-testo

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes
0:00 Úvod
0:10 Založení kvásku
1:10 Zadělání těsta
2:12 Zamíchaní těsta
2:15 Kynutí těsta
2:43 Závěr