Ty nejlepší masové karbanátky - recept od mé tchýně! Doslova se rozpouští na jazyku! | Chutný TV

Ty nejlepší masové karbanátky - recept od mé tchýně! Doslova se rozpouští na jazyku! | Chutný TV

Suroviny:
Na těsto:
550 g mouky
360 ml mléka (nebo vody)
1 polévková lžíce cukru
1 čajová lžička soli
7 g sušeného droždí
2 polévkovélžíce oleje
Na náplň:
500 g mletého masa (hovězího, nebo hovězího)
2 cibule
2 polévkové lžíce oleje
½ čajové lžičky soli
½ čajové lžičky mletého černého pepře
50 ml perlivé minerální vody (nebo vody)
300 oleje (na smažení)

1. Do mísy nalijeme mléko 360 ​​ml
2. Přisypeme cukr 1 čajová lžička
3. Přidáme sušené droždí 7 g
4. Promícháme metlou
5. Přidáme olej 2 polévkové lžíce
6. Přidáme sůl 1 čajová lžička
7. Přisypeme mouku 550 g
8. Vše promícháme dřevěnou vařečkou
9. Uhněteme těsto
10. Přikryjeme ho utěrkou
11. NECHÁME KYNOUT 1 H
12. Těsto položíme na pracovní desku
13. Trochu ho prohněteme
14. Poté ho rozdělíme na 22 stejných dílů
15. Vytvarujeme z nich kuličky
16. Trochu je vyválíme, z každé kuličky vytvoříme tenký plát
17. Mezitím si oloupeme a nakrájíme cibuli. Smažíme ji na rozpáleném oleji, dokud se neupraží 1 kus/2 lžíce
18. NECHÁME VYCHLADNOUT
19. Mleté maso (hovězí, nebo vepřové) promícháme s opraženou cibulí 500 g
20. Přidáme nakrájenou cibuli 1 kus
21. Osolíme ½ čajové lžičky
22. Opepříme ½ čajové lžičky
23. Vše dobře promícháme
24. Přilijeme perlivou minerální vodu 50 ml
25. Mícháme, dokud nám nevznikne šťavnatá náplň
26. Doprostřed těsta dáme trochu náplně
27. Okraje těsta slepíme, vznikne nám taštička, kterou otočíme okrajem dolů a trochu vyrovnáme prsty
28. Taštičky osmahneme na pánvi s rozpáleným olejem po obou stranách 300 ml
29. Vložíme je do pekáče (40x50cm) vyloženého pečícím papírem
30. PEČEME NA 175 °C / 20 MIN
31. Karbanátky dáme znovu do pánve
32. Přikryjeme pokličkou
33. Počkáme 10 min