Tyto buchty peču vždy, když chci svou rodinu potěšit něčím velmi chutným! | Chutný TV
Tyto buchty peču vždy, když chci svou rodinu potěšit něčím velmi chutným! | Chutný TV
Suroviny:
Na těsto:
600 g mouky
200 ml teplého mléka
100 g rozpuštěného másla
100 g cukru
2 vejce
7 g sušeného droždí
1 čajová lžička soli
Na krém:
200 ml mléka
1 vejce
100 g cukru
60 g másla
30 g mouky
1 čajová lžička vanilkového aroma
80 g kešu oříšky
1 žloutek na potření
Youtube návod na přípravu:
Do mísy nalijeme teplé mléko 200 ml
Přidáme sušené droždí 7 g
Přisypeme cukr 100 g
Vše promícháme metlou
Přidáme vejce 2 kusy
Přisypeme čajovou lžičku soli
Vše znovu promícháme metlou
Postupně přidáváme mouku 600 g
Směs přitom stále mícháme dřevěnou vařečkou
Přidáme změklé máslo 100 g
Nadále mícháme dřevěnou vařečkou
Dosypeme zbytek mouky
Vypracujeme pružné těsto
NECHÁME KYNOUT 1 H
Těsto si položíme na pracovní desku
Trochu ho prohněteme
Rozdělíme ho na 14 stejných dílů
Vytvarujeme z nich malé kuličky
Kuličky položíme na stůl a trochu je zmáčkneme
Poté je válečkem rozválíme na tenký plát
Za pomoci vykrajovátka (nebo sklenice) vykrojíme kolečka o průměru 10 cm
Kolečka přeložíme napůl
Vzniklá půlkolečka vložíme na pekáč o rozměrech 30x40 cm, který jsme předem vyložili pečícím papírem
NECHÁME ODLEŽET 30 MIN
Bulky pomažeme vaječným žloutkem 1 kus
PEČEME NA 180 °C/ 25 MIN
Mezitím si připravíme krém: do mísy nasypeme cukr 100 g
Přidáme vejce 1 kus
Přilijeme mléko 200 ml
Dobře promícháme metlou
Přidáme mouku a pokračujeme v míchání 30 g
Směs vlijeme do rendlíku a zahříváme na středním ohni
Mícháme, dokud směs nezhoustne
Rendlík sundáme z ohně a hmotu nalijeme do mísy
Přidáme změklé máslo 60 g
Přilijeme vanilkové aroma 1 čajová lžička
Důkladně vše promícháme metlou
NECHÁME VYCHLADNOUT
Bulky necháme vychladnout a poté je otevřeme za pomoci nože
Naplníme je krémem
Bulky vyválíme v nasekaných kešu oříšcích (jen tu část, kterou jsme naplnili krémem) 80 g
Suroviny:
Na těsto:
600 g mouky
200 ml teplého mléka
100 g rozpuštěného másla
100 g cukru
2 vejce
7 g sušeného droždí
1 čajová lžička soli
Na krém:
200 ml mléka
1 vejce
100 g cukru
60 g másla
30 g mouky
1 čajová lžička vanilkového aroma
80 g kešu oříšky
1 žloutek na potření
Youtube návod na přípravu:
Do mísy nalijeme teplé mléko 200 ml
Přidáme sušené droždí 7 g
Přisypeme cukr 100 g
Vše promícháme metlou
Přidáme vejce 2 kusy
Přisypeme čajovou lžičku soli
Vše znovu promícháme metlou
Postupně přidáváme mouku 600 g
Směs přitom stále mícháme dřevěnou vařečkou
Přidáme změklé máslo 100 g
Nadále mícháme dřevěnou vařečkou
Dosypeme zbytek mouky
Vypracujeme pružné těsto
NECHÁME KYNOUT 1 H
Těsto si položíme na pracovní desku
Trochu ho prohněteme
Rozdělíme ho na 14 stejných dílů
Vytvarujeme z nich malé kuličky
Kuličky položíme na stůl a trochu je zmáčkneme
Poté je válečkem rozválíme na tenký plát
Za pomoci vykrajovátka (nebo sklenice) vykrojíme kolečka o průměru 10 cm
Kolečka přeložíme napůl
Vzniklá půlkolečka vložíme na pekáč o rozměrech 30x40 cm, který jsme předem vyložili pečícím papírem
NECHÁME ODLEŽET 30 MIN
Bulky pomažeme vaječným žloutkem 1 kus
PEČEME NA 180 °C/ 25 MIN
Mezitím si připravíme krém: do mísy nasypeme cukr 100 g
Přidáme vejce 1 kus
Přilijeme mléko 200 ml
Dobře promícháme metlou
Přidáme mouku a pokračujeme v míchání 30 g
Směs vlijeme do rendlíku a zahříváme na středním ohni
Mícháme, dokud směs nezhoustne
Rendlík sundáme z ohně a hmotu nalijeme do mísy
Přidáme změklé máslo 60 g
Přilijeme vanilkové aroma 1 čajová lžička
Důkladně vše promícháme metlou
NECHÁME VYCHLADNOUT
Bulky necháme vychladnout a poté je otevřeme za pomoci nože
Naplníme je krémem
Bulky vyválíme v nasekaných kešu oříšcích (jen tu část, kterou jsme naplnili krémem) 80 g