Utopenci – domácí nakládané špekáčky - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

Utopenci jsou sice především hospodská klasika, ale snadno a hlavně levně si je můžete připravit i doma. ‍ Šéfkuchař Roman Paulus vám ukáže, jak na to! Kromě samotných špekáčků budete potřebovat připravit i nálev z vody, octa a koření dle chuti – skvěle se hodí bobkový list, nové koření anebo jalovec. Zatímco vám bude nálev chladnout, můžete špekáčky naříznout, namazat směsí hořčice a papriky a naplnit červenou cibulí. Do samotné sklenice je pak naskládejte společně s kousky paprik a nakonec je až po okraj zalijte nálevem. Pokud použijete studený nálev, budete mít hotové poctivé utopence zhruba za týden, ale jestli se nemůžete dočkat, použijte horký nálev a budete mít hotovo už za tři dny. 3️⃣ Co doma nejraději nakládáte vy?

Nálev:
· 1 l voda
· 500 ml ocet
· 1 lžička sůl
· 2 lžičky krupicový cukr
· 1 lžička mletý pepř
· 5 bobkový list
· 1 lžička jalovec
Utopenci:
· 1 kg špekáčky
· 100 ml plnotučná hořčice
· 2 lžičky mletá uzená paprika
· 110 g nakládané okurky 5-8 cm
· 160 g červená cibule
· 3 stroužky česnek
· 1 pálivá paprička
· 100 g červená paprika
· 100 g žlutá paprika


A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/utopenci-domaci-nakladane-spekacky

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes:
0:00 Úvod
0:10 Příprava nálevu
0:50 Příprava buřtů nakrojení
1:03 Příprava náplně a potření buřtů
1:33 Plnění do sklenice
2:10 Zalití nálevem
2:25 Odležení špekáčků a závěr