Uzené maso - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

Vlastnit domácí udírnu je skvělý koníček, který s sebou navíc přináší pravidelný přísun úžasných masových dobrot. Šéfkuchař Roman Paulus připravil rychlý přehled toho, na co byste při každém uzení měli myslet. Zjistíte například, že potřebujete hlavně dostatek trpělivosti, protože maso na uzení (v tomto případě vepřového bůčku a krkovičky) je třeba na 3–4 týdny předem naložit v solném roztoku. Samotné uzení pak trvá už „jen“ osm hodin. ⏳ Odměnou nakonec bude skvělé domácí uzené, které využijete v dalších receptech, ale které si můžete dát pro chuť i třeba jen tak. Už jste někdy udili? Napište nám o tom do komentářů!

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu!
https://kuchynelidlu.cz/kulinarska-akademie-lidlu/uzene-maso

Suroviny:
- vepřový bůček
- vepřová krkovice
- chléb
- kremžská hořčice
- nakládané kořeněné okurčičky
- nakládané kozí rohy
- nakládané cibulky
Solný roztok:
- 1 l vody
- 40 g soli
- 5 stroužků česneku
- 10 kuliček nového koření
- 25 kuliček černého pepře
- 5 bobkových listů
- 10 kuliček jalovce
- 1 větvička čerstvého rozmarýnu

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https:// www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe