Vánočka, která nesmí na žádném vánočním stole chybět

@Jana C.
Jak na to -
nejlépe na noc namočte rozinky do rumu nebo minimálně 3 hodiny

ingredience
250ml vlažného mléka
21g čerstvých kvasnic - droždí
140g moučkového cukru
2 vejce
400g polohrubé mouky
270g hladké mouky
citronová kůra z 1/2 citronu
trošku rumu - můžete použít ten z rozinek
špetka soli
125g změklého másla
rozinky, ořechy

vejce na potření + 1 lžíce vody
plátky mandlí na ozdobu

Kvásek, těsto, 1,5 hodiny kynout, zamotat a dáme pod utěrku opět kynout na 30 minut
Pečeme na horní a spodní hohřev na 200°C - 7 minut pak stáhneme teplotu na 140°C a pečeme 35 minut. Mějte na pamněti, že každá trouba peče jinak, tak dobu a stupně přispůsobte vaší troubě.

Krásný adventní čas.

Pokud mě ještě neodebíráte, tak začněte.....ahoj Jana C.