Vánoční štola - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

Vánoční štola je známá spíš na západ od Česka, ale těší se velké oblibě i v našich kuchyních. Nemusíte ji ale kupovat v obchodě, když si ji připravíte sami doma! Šéfkuchař Roman Paulus vám ukáže, jak na to. Zjistíte, jak jednoduše připravit těsto i jak štolu naplnit marcipánem a máslem. Protože vánoční štola nemusí kynout, můžete si pochutnávat doslova za pár chvilek. Štola se peče zhruba jednu hodinu, ale zapráší se po ní rychleji, než řeknete „Štědrý den“! Jaké je vaše oblíbené vánoční pečivo?

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu!
https://kuchynelidlu.cz/kulinarska-akademie-lidlu/vanocni-stola

Suroviny:
- 270 g rozinek
- 70 ml tuzemáku
- 180 g marcipánu
- 45 g másla
- 370 g hladké mouky + na pomoučnění
- 1 bio citron (kůra)
- 1 bio pomeranč (kůra)
- 1 prášek do pečiva
- 90 g mandlí
- 2 vejce „M“
- 250 g plnotučného tvarohu
- perníkové koření
- 200 g kandované citrusové kůry
- 1 vanilkový lusk
- 100 g másla
- špetka soli
- 100 g másla
- krystalový cukr na posypání
- moučkový cukr na posypání

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https:// www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe