Vařená plec s rösti a špenátem - Roman Paulus - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Vídeň není jen řízek a Sacher. Šéfkuchař Roman Paulus připravil recept na další pochoutku rakouské kuchyně – vařené hovězí maso s bramborovými rösti. Naučíte se, jak správně nechat vařit kulatou (loupanou) plec nebo jiné oblíbené maso i jak dobře připravit krémový špenát, se kterým se tato vídeňská specialita podává. ‍ Ani bramborové rösti nejsou žádná věda, když víte, jak na ně. Stačí vám na ně dobré brambory, trouba, pánev a trochu oleje. Ve Vídni se tato pochoutka podává s pažitkovou omáčkou nebo jablečným křenem. Vy si k ní samozřejmě dejte hlavně to, co máte sami nejraději a napište nám pak do komentářů, jak vám chutnalo.

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu!
https://kuchynelidlu.cz/product/varena-plec-s-rosti-a-spenatem

Suroviny:
Plec:
- řepkový olej Vita D'or
- 2 středně velké cibule
- 80 g celeru
- 1 petržel
- 1 mrkev
- 50 g pórku
- 3 l vody
- 5 kuliček nového koření Kania
- 3 bobkové listy Kania
- 10 kuliček černého pepře Kania
- čerstvá listová petržel
- keramický mlýnek s mořskou solí Kania
- 1 kg falešné svíčkové (hovězí kulatá plec) Řezníkova čerstvá porce
Krémový špenát a rösti:
- 1 lžíce másla Pilos
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 250 ml čerstvé smetany (33 % tuku) Pilos
- zmrazený listový špenát Freshona
- keramický mlýnek s pepřem Kania
- 400 g brambor
Vídeňská pažitková omáčka 
- 150 g máslového toastového chleba Rivercote
- asi 0,5 l čerstvého plnotučného mléka Pilos
- 6 vajec „M“
- 120 ml hovězího vývaru
- 1 lžička dijonské hořčice Kania
- 300 ml slunečnicového oleje Vita D'or
- 8 lžic nasekané čerstvé pažitky

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https:// www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe