Vařené vepřové koleno s kapustou a křenem - Marcel Ihnačák - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Vepřové koleno nepatří mezi jídla, která byste si dopřávali každý den. A tak, když už se do kolena pustíte, dejte si záležet, ať to je skutečná pochoutka! Pomůže vám k tomu třeba recept šéfkuchaře Marcela Ihnačáka, který připravil návod na vařené koleno s kapustou a křenem. Naučíte se, jak správně (a hlavně s čím) koleno uvařit, jaké použít koření i jak dlouho by se koleno mělo vařit. Během toho si také připravíte přílohu v podobě opečených bagetek a hlavně vařené a následně restované kapusty. Celý recept doplní už jen jednoduchý křenový dresink se sterilovaným křenem a zakysanou smetanou. A jak si koleno nejraději dáváte vy? Napište nám to do komentářů!

Suroviny:
· 1 × vepřové zadní koleno Řezníkova čerstvá porce
· ½ × celer
· 2 × mrkev
· 2 × cibule
· 5 stroužků česnek
· 10 × celý černý pepř Kania
· 10 × nové koření
· 4 × bobkový list Kania
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· ½ × kapusta
· 100 g křen Kania
· 250 g zakysaná smetana Pilos (14 % tuku)
· keramický mlýnek s pepřem Kania
· 1 × bageta (lze bezlepková)


A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/varene-veprove-koleno-s-kapustou-a-krenem

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes
0:00 Úvod
0:10 Vaření kolena
0:21 Přidání kořenové zeleniny a bylinek
1:18 Příprava přílohy – zelí
1:47 Příprava dresingu
2:19 Předvaření zelí a jeho příprava
3:03 vyndání kolena z vody
3:24 Příprava cibule pod zelí na pánev
3:50 Příprava bagety
4:19 Dokončení zelí na pánvi
4:58 Servírování