Veganské pusinky ze 2 surovin - Roman Paulus - Lidl Cukrárna

Sněhové pusinky se většinou připravují z vaječných bílků, ale pokud byste je rádi připravili ve veganské variantě, není to žádný problém. Šéfkuchař Roman Paulus vám ukáže, že si vystačíte jen se dvěma surovinami – budete potřebovat cukr a tekutinu, které se říká aquafaba. Pod tímto krkolomným názvem se skrývá obyčejný nálev ze sterilované cizrny, který bílky v kuchyni snadno nahradí. Obě suroviny stačí jen vyšlehat v bílý sníh a pomocí cukrářského sáčku nanést na plech ve tvaru roztomilých pusinek. Už jste někdy s cizrnovou vodou vařili?

Suroviny:
· 110 g nálev ze sterilované cizrny (aquafaba)
· 150 g krupicový cukr
· gelové potravinářské barvivo


A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/veganske-pusinky-ze-2-surovin

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes:
0:00 Úvod
0:10 Vyšlehání sněhu
0:49 Přidání gelové barvy
1:15 Sníh do cukrářského sáčku
1:40 Pusinky na plech
2:15 Sušení pusinek v troubě
2:28 Servírování