Vepřová krkovice se smetanovou hořčicovou omáčkou - Roman Paulus - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Šťavnatá vepřová krkovice najde své uplatnění ve spoustě receptů a jeden z těch nejzajímavějších je právě tento od šéfkuchaře Romana Pauluse. Ten připravil krkovičku s hořčičnou smetanovou omáčkou, přičemž maso nejdříve orestoval ze všech stran (aby zůstalo krásně šťavnaté) a následně dusil doměkka. Kromě hrubozrnné hořčice přijde do omáčky i vývar nebo smetana a jako příloha tentokrát poslouží šťouchané brambory nastavované luštěninami, které takto díky vysokému obsahu bílkovin snadno poslouží i jako hlavní jídlo. ️ Co na tento recept říkáte? Vyzkoušíte?

Suroviny:
· 4 plátky vepřová krkovice bez kosti Řezníkova čerstvá porce
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
· 80 g vepřové sádlo Pikok
· 2 cibule
· 1 snítka rozmarýnu
· 100 g hrubozrnná hořčice Kania
· 250 ml vepřový vývar
· 250 ml smetana ke šlehání (33 % tuku)
· 750 g brambory
· 250 g směs 7 obilovin s quinoou a čočkou Golden Sun
· 100 g plnotučné mléko Pilos
· 1 hrst listová petržel

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/veprova-krkovice-se-smetanovou-horcicovou-omackou

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes:
0:00 Úvod
0:11 Úprava krkovice
0:38 Příprava omáčky
1:32 Šťouchané brambory
2:28 Dokončení a servírování