Vepřová panenka s cizrnou, žampiony a rozmarýnovou omáčkou - M.Ihnačák - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Pořídili jste si pěkný kus vepřové panenky a přemýšlíte, co s ním? Vyzkoušejte tento recept šéfkuchaře Marcela Ihnačáka, který připravil panenku s cizrnou a žampiony. Ukáže vám, jak panenku očistit a následně orestovat ze všech stran, aby se ještě před pečením pěkně zatáhla a v troubě následně nevyschla. Zatímco se maso bude péct v troubě, připravíte si přílohu v podobě cizrny se slaninou, česnekem, žampiony a trochou bílého suchého a vína. Celé kouzlo dokončí ještě výborná rozmarýnová omáčka s česnekem a opět – bílým suchým vínem. Jak vepřovou panenku rádi připravujete vy?

Suroviny:
· 200 g cizrna Campo Largo
· čerstvý rozmarýn
· 800 g vepřová panenka Řezníkova čerstvá porce
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· keramický mlýnek s pepřem Kania
· olivový olej Primadonna
· 70 g uzená slanina Pikok
· 1 × cibule
· 5 lžic máslo Pilos
· 5 stroužků česnek
· 150 g žampiony
· 100 g cherry rajčata
· 100 ml bílé suché víno Soave
· 1 × citron (šťáva)
· 1 hrst čerstvá petrželová nať


A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/veprova-panenka-s-cizrnou-zampiony-a-rozmarynovou-omackou

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes
0:00 Úvod
0:20 Příprava panenky
0:48 Příprava cizrny
1:05 Příprava dalších ingrediencí
1:38 Pečení masa v troubě
2:00 Dodělání přílohy
3:13 Smíchání cizrny a rajčat se směsí a dodělání
3:40 Příprava omáčky
4:18 Vyndání masa z trouby a dodělání omáčky
5:05 Dozdobení a servírování