Vepřová plec pečená s kůží, s rozmarýnovou omáčkou a batáty - Marcel Ihnačák - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Vepřová plec je skvělý kus masa, který dovede udělat velkou parádu třeba i na nedělním obědě. ️ Šéfkuchař Marcel Ihnačák natočil video recept, ve kterém peče plec i s kůží a podává k ní sladké brambory – batáty. Zjistíte, jak správně kůži před pečením nařezat, i to, že pečená plec nejlépe chutná s kořenovou zeleninou. Až zvládnete upéct i batáty, můžete se pustit na přípravu omáčky z výpeku. U té vás Marcel Ihnačák naučí, jak ji správně zahustit jíškou, aniž by se vám zdrcla nebo se v ní vytvořily hrudky. Nakonec nezbývá než plec podávat nakrájenou na plátky, s batáty, malým salátkem a pořádnou naběračkou výborné omáčky. Koho ze svých přátel byste na takovou hostinu pozvali? Napište nám to do komentářů!

Suroviny:
· 3 mrkve
· 3 petržele
· 1 malý celer
· 1,5 kg vepřové plece s kůží Řezníkova čerstvá porce
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· keramický mlýnek s pepřem Kania
· 2 cibule
· čerstvý rozmarýn
· 400 ml suchého bílého vína Soave
· 1,5 kg sladkých brambor (batátů)
· olivový olej Primadona
· 2 citrony
· 80 g másla Pilos
· 2 polévkové lžíce mouky Belbake
· 1 vanička míchaného listového salátu

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/veprova-plec-pecena-s-kuzi-s-rozmarynovou-omackou-a-bataty

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes

0:00 Úvod
0:14 Příprava kořenové zeleniny pod maso
0:38 Nařezání kůže
1:17 Pečení masa
1:38 Příprava přílohy - batáty
2:29 Příprava jíšky
2:55 Vytažení masa
3:09 Příprava omáčky z výpeku
4:17 Servírování