Vepřová žebírka s pikantní švestkovou omáčkou - Marcel Ihnačák - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Vepřová žebírka jsou skvělá a šťavnatá specialita, zkuste si ji připravit lehce netradičně! Šéfkuchař Marcel Ihnačák natočil video recept, ve kterém vám ukáže, jak nachystat vepřová žebírka se skvělou švestkovou omáčkou. Tu připravíte, zatímco se budou naporcovaná žebírka vařit s novým kořením, rozmarýnem a česnekem. Budete potřebovat šalotku a sušené švestky, povidla nebo skořici. A nakonec ještě trochu suchého červeného vína. Jako přílohu připravíte kořenovou zeleninu, která se upeče společně s vařenými žebry. Na závěr stačí namíchat jednoduchý fenyklový salát a pokud máte chuť, tak ještě opéct bagetku k zakusování. Jak máte žebra nejraději vy?


Suroviny:
· 1100 g vepřová žebra bez hrudní kosti Řezníkova čerstvá porce
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· keramický mlýnek s pepřem Kania
· 5 kuliček nové koření
· 10 kuliček celý černý pepř Kania
· 3 větvičky čerstvý rozmarýn
· 7 stroužků česnek
· olivový olej Primadonna
· 2 × šalotka
· 1 hrst sušené švestky Alesto
· 1 lžička kajenský pepř
· 1 špetka mletá skořice Kania
· 100 g povidla Sympathica
· 200 ml červené suché víno
· 1 × citron (šťáva)
· ½ × celer
· 3 × kořenová petržel
· 2 × mrkev
· 1 × cibule
· 1 × fenykl
· 2 × bageta (případně bezlepková)
· 150 g listový salát mix


A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/veprova-zebirka-s-pikantni-svestkovou-omackou

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes
0:00 Úvod
0:15 Příprava žebírek
0:55 Příprava omáčky
2:21 Příprava zeleniny a pečení
3:04 Pečení masa se zeleninou
3:40 Příprava fenyklového salátu a bagety
5:19 Servírování