Vepřová žebra na živáňský způsob - M. Ihnačák - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

I na grilu si můžete připravit tradiční slovenskou specialitu a to pečená vepřová žebra na živáňský způsob. Šéfkuchař Marcel Ihnačák využil pěkného počasí a natočil video recept na tuto grilovanou dobrotu, ke které potřebujete jen předvařená vepřová žebírka a zeleninovou směs z fenyklu a brambor. Vše dohromady pak stačí už jen zabalit do úhledných balíčků z alobalu a pečicího papíru a můžete začít grilovat. Výhoda této dobroty je navíc ta, že díky svému balení nebudete potřebovat špinit žádné nádobí! ️ Už jste žebra někdy grilovali? Jak se vám povedla?

Suroviny:
Žebra v nálevu:
· 1,5 kg vepřová žebra
· 2 bobkový list Kania
· 5 kuliček nové koření Kania
· 5 kuliček celý černý pepř Kania
· 3 stroužky česnek
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
Do balíčků:
· 500 g brambory
· 2 cibule
· 1 fenykl
· 150 g oravská slanina Pikok
· keramický mlýnek s pepřem Kania
· olivový olej Primadonna
· 100 ml bílé suché víno
· 1 lžička sušená majoránka Kania
· 5 stroužky česnek
· čerstvý tymián
· 1 svazek lahůdková cibulka

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/veprova-zebra-na-zivansky-zpusob

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes:
0:00 Úvod
0:18 Příprava masa vaření
1:05 Příprava brambor, cibule, fenyklu, slaniny
2:58 Zabalení směsi a žeber do alobalu
4:13 Grilování
4:26 Příprava lahůdkové cibulky a fenyklu
4:52 Servírování