Vepřové koleno s vařenou zeleninou a zelenou salsou - M.Ihnačák - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Dobré vařené koleno si sice vyžádá svůj čas, ale výsledek je na oplátku ohromující. Vyzkoušejte recept šéfkuchaře Marcela Ihnačáka, který připravil vařené vepřové koleno s kořenovou zeleninou. Zatímco se koleno s mrkví, petrželí a řapíkatým celerem bude vařit, stačíte si nejenom uklidit kuchyni, ale také namíchat originální zelenou salsu. Jejím základem jsou nakládané okurky, ale budou se hodit i čerstvé bylinky, česnek, hořčice anebo citronová šťáva. Jak si vepřové koleno dáváte nejraději vy? Napište nám to do komentářů!

Suroviny:
· 1 vepřové zadní koleno Řezníkova čerstvá porce
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· 7 bobkový list Kania
· 10 kuliček celý černý pepř Kania
· 10 kuliček nové koření
· 100 g sterilované okurky Freshona
· 2 stroužky česnek
· 1 hrst čerstvá listová petržel
· 1 hrst čerstvá bazalka
· 1 hrst čerstvá máta
· 1 lžíce plnotučná hořčice Kania
· keramický mlýnek s pepřem Kania
· ½ citron (šťáva)
· olivový olej Primadonna
· 4 mrkev
· 4 petržel
· 5 řapíků celer
· 1 kedlubna

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/veprove-koleno-s-varenou-zeleninou-a-zelenou-salsou

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timedoes:
0:00 Úvod
0:10 Vaření kolena
1:00 Salsa
2:48 Přidání zeleniny k masu
3:32 Vyndání masa a zeleniny z vody
3:58 Servírování