Vepřový bigos z kotlíku - Roman Paulus - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Co je to bigos? Jedná se o tradiční slovanské jídlo, které se podobá nám známějšímu segedínu, ale na rozdíl od něj obsahuje řadu netypických surovin, jakými jsou například sušené švestky anebo čerstvé zelí (vedle toho kysaného). Šéfkuchař Roman Paulus natočil video recept, jak si takový bigos připravit na zahradě nebo v kempu v kotlíku, podobně jako guláš, ale hravě to zvládnete i v hrnci na plotně. Kromě toho, že nebudete muset při vaření špinit mnoho nádobí, bude vám stačit jako příloha jenom čerstvý chléb nebo brambory pečené v popelu. Už jste bigos někdy ochutnali?

Suroviny:
· 3 lžíce vepřového sádla Pikok
· 200 g anglické slaniny Pikok
· 3 bobkový list Kania
· 3 cibule
· 200 g uherské pikantní klobásy Pikok
· 100 g žampionů
· 600 g vepřového masa na guláš Řezníkova čerstvá porce
· 100 g sekaných rajčat Freshona
· 1 lžička drceného kmínu Kania
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· keramický mlýnek s pepřem Kania
· 1 lžíce mleté papriky Kania
· 10 sušených švestek Alesto
· 1,5 l vody
· 250 g kysaného zelí Freshona
· 250 g čerstvého zelí
· 1 lžíce sušené majoránky Kania
· 4 krajíce Řemeslného pecnu
· 1 lžíce sekané listové petržele


A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/veprovy-bigos-z-kotliku

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe