Výtečné krokety, ve kterých není ani gram masa! Tento recept si nezapomeňte poznamenat!| Chutný TV
Výtečné krokety, ve kterých není ani gram masa! Tento recept si nezapomeňte poznamenat!| Chutný TV
Suroviny:
700 g zelí
2 vejce
2 cibule
70 g semolinové mouky
1 čajová lžička soli
1 čajová lžička sušeného (nebo čerstvého) kopru
1/2 čajové lžičky černého pepře
30 g másla
80 ml slunečnicového oleje
Cibule osmahneme na pánvi s máslem 30 g / 2 kusy
Smažíme na mírném ohni, dokud nezesklovatí
NECHÁME VYCHLADNOUT
Zelí nakrájíme na co nejtenčí plátky a dáme ho do hrnce s vodou (vodu přivedeme k varu) 1,5 l / 700 g
Zelí vaříme 7-10 minut, pokud je ale starší, vaříme ho ještě o pár minut déle
VAŘÍME 7-10 MIN
Trochu promícháme
Zelí slijeme, necháme pár minut okapat a počkáme, až vychladne
Zelí si přendáme do mísy
Přidáme osmahnutou cibulku
Přidáme vejce 2 kusy
Přisypeme semolinovou mouku 70 g
Přidáme sušený kopr 1 čajová lžička
Osolíme 1 čajová lžička
Opepříme 1/2 čajové lžičky
Vše dobře promícháme
NEHÁME ODLEŽET 10 MIN
Vytvarujeme požadovaný tvar a trochu ho zmáčkneme
Krokety smažíme na pánvi s olejem, dokud nezhnědnou 80 ml
Otočíme je na druhou stranu
Smažíme, dokud nejsou krokety hotové a poté je položíme na papírové utěrky, abychom je zbavili přebytečného oleje
Suroviny:
700 g zelí
2 vejce
2 cibule
70 g semolinové mouky
1 čajová lžička soli
1 čajová lžička sušeného (nebo čerstvého) kopru
1/2 čajové lžičky černého pepře
30 g másla
80 ml slunečnicového oleje
Cibule osmahneme na pánvi s máslem 30 g / 2 kusy
Smažíme na mírném ohni, dokud nezesklovatí
NECHÁME VYCHLADNOUT
Zelí nakrájíme na co nejtenčí plátky a dáme ho do hrnce s vodou (vodu přivedeme k varu) 1,5 l / 700 g
Zelí vaříme 7-10 minut, pokud je ale starší, vaříme ho ještě o pár minut déle
VAŘÍME 7-10 MIN
Trochu promícháme
Zelí slijeme, necháme pár minut okapat a počkáme, až vychladne
Zelí si přendáme do mísy
Přidáme osmahnutou cibulku
Přidáme vejce 2 kusy
Přisypeme semolinovou mouku 70 g
Přidáme sušený kopr 1 čajová lžička
Osolíme 1 čajová lžička
Opepříme 1/2 čajové lžičky
Vše dobře promícháme
NEHÁME ODLEŽET 10 MIN
Vytvarujeme požadovaný tvar a trochu ho zmáčkneme
Krokety smažíme na pánvi s olejem, dokud nezhnědnou 80 ml
Otočíme je na druhou stranu
Smažíme, dokud nejsou krokety hotové a poté je položíme na papírové utěrky, abychom je zbavili přebytečného oleje