Zakopaná zvěřina - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

Napadlo by vás někdy k přípravě masa použít jámu? Tento starobylý způsob vaření využil šéfkuchař Roman Paulus, aby ukázal, že velké kusy masa – zejména pak zvěřiny – se dají připravovat i méně tradičně. Natočil proto video návod na zakopanou dančí plec, ale určitě můžete použít i jinou zvěřinu (např. jelena nebo srnce) nebo jiný velký kus masa. Na recept potřebujete kromě plece jen bylinky, česnek, cibuli a samozřejmě dostatečně velkou jámu vyskládanou horkým kamením. Věřte, že na takto netradičně připraveném mase si pochutnají všichni vaši hosté! Už jste někdy takhle vařili?

Suroviny:
1 dančí plec
sůl
pepř
snítka tymiánu
snítka rozmarýnu
10 stroužků česneku
3 cibule

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/zakopana-zverina

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes
0:00 Zakopání dančí plece úvod
0:11 Okořenění masa
0:37 Přidání bylinek
1:07 Zabalení do alobalu
1:20 Vložení masa do jámy
3:00 Zasypání masa a pečení
3:23 Vyndání masa z jámy
4:20 Rozbalení masa z alobalu
5:05 Závěr