Vyzkoušejte luxuxní RIZOTO s kuřecím masem! Od námořníka! - recept, video

Podívejte se, jak připravit oběd pro celou rodinu rychle, levně a chutně! Kdopak by neznal rizoto. Velice oblíbené je v Itálii, kde se vaří ve vývaru a má krémovou konzistenci. Receptů na rizoto existuje mnoho.

My se dnes zaměříme na jednodušší variantu rizota s kuřecím masem, zeleninou a zázvorem. Nakonec posypte rizoto strouhaným sýrem který máte rádi. My jsme použili ementál. Jako bonus k rizotu vám zůstane luxusní kuřecí vývar. Rizoto a polévka spolehlivě zasytí čtyřčlennou rodinu. Pokud je Vás víc, není problém si váhy surovin do rizota znásobit.

Tento recept pro Vás připravuje Petr Eliáš, šéfkuchař a majitel restaurace u Námořníka v rodišti Leoše Janáčka (Hukvaldy) Podívejte se na práci mistra a sami doma si vyzkoušejte rizoto s kuřecím masem a zeleninou!

Seznam použitých ingrediencí:

Kuře 1,2 kg
Petržel 50 g
Mrkev 150 g
Cibule 2x
Česnek, bobkový list, nové koření
Pepř
Zázvor 30 g
Papriky 240 g
Mražený hrášek 200 g
Rýže 400 g
Máslo 100 g
Petrželka, Sýr
Olivový olej