Zázvorky - Roman Paulus - recept, postup, video návod!
Zázvorky se pečou zcela jinak, než jste zvyklí u klasického vánočního cukroví, a šéfkuchař Roman Paulus vám ukáže jak!
Naučíte se namíchat skvělé zázvorové těsto, do kterého použijete amonium – neboli také cukrářské droždí či spěšnou sůl. To zajistí úžasnou křehkost. Zatímco těsto nepotřebuje odpočívat v lednici před zpracováním, vyžaduje dostatek času na vyschnutí, jakmile už je vykrájené na plechu. Díky tomu krásně vyběhne do výšky a ještě si udrží svou formu. Určitě vyzkoušejte!
Co uvidíte na videu:
vyšlehání cukru a vejce, přidání mouky, amonia a sušeného zázvoru, vypracování těsta v robotu, vyválení těsta, vykrajování a zaschnutí těsta, pečení
Suroviny:
- 250 g moučkového cukru
- 2 vejce
- 250 g hladké mouky + na podsypání
- 1 lžička amonia
- 1 lžička mletého sušeného zázvoru