Zdravý dezert z quinoy na grilu - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

Napadlo by vás někdy připravit na grilu po tom všem masu a klobáskách i sladkou tečku v podobě výborného horkého dezertu? Šéfkuchař Roman Paulus vás přesvědčí o tom, že gril není výsadou pouze slané kuchyně, ale že na něm jednoduše připravíte i sladké dobroty. Tentokrát se společně podíváte na recept na quinou s banány, kokosem, skořicí a lesním ovocem. Pečená quinoa skvěle chutná, ale také dobře zasytí – jedna střední alobalová miska tak bude stačit pro celou hostinu – obzvláště když quinou naservírujete stejně jako Roman Paulus s jogurtem, ořechy a čerstvým ovocem. Napište nám, jestli jste už někdy grilovaný dezert vyzkoušeli!

Suroviny:
· 2 velký banán
· 150 g bílá quinoa
· 2 lžíce strouhaný kokos
· 2 lžičky mletá skořice
· 3 lžíce med
· 1 lžičky vanilkový extrakt
· 350 ml polotučné mléko
· 750 g mražená zahradní ovocná směs
· 200 g smetanový jogurt
· 300 g čerstvé ovoce (jahody, maliny, borůvky)
· 50 g vlašské ořechy
· 50 g javorový sirup
· 1 snítka máta

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/zdravy-dezert-z-quinoy-na-grilu

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes:
0:00 ÚVod
0:10 Příprava banánů
0:29 Přidání dalších surovin
1:03 Přelití do misky a přidání lesního ovoce
1:23 Vložení do grilu a pečení
1:38 Servírování
2:10 Závěr