Zelňačka s paprikovou klobásou a zakysanou smetanou - Roman Paulus - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Zelňačka patří právem mezi nejoblíbenější polévky. A její příprava je navíc snadná! O tom vás ve svém video receptu přesvědčí šéfkuchař Roman Paulus. Podíváte se na to, jak orestovat základ z cibule, klobásy, koření a mouky i jak správně připravit na zelňačku brambory. Navíc si můžete vybrat, jestli dáte přednost jemnější, nebo pálivé chuti podle toho, jak namícháte množství použité sladké a pálivé papriky. ️ Nakonec stačí přidat samotné kysané zelí, trochu tymiánu, smetany a třeba i pár kousků hovězího z vývaru. Kdo podle vás umí tu úplně nejlepší zelňačku? Napište nám to do komentářů!

Vývar:
1 balení Hovězí maso s kostí na polévku Řezníkova čerstvá porce
1 cibule
1 mrkev
1 petržel
¼ celer
2 bobkový list Kania
10 kuliček celý černý pepř Kania
10 kuliček nové koření
1,5 l voda

Zelňačka:
100 g brambory
keramický mlýnek s mořskou solí Kania
1 lžička celý kmín Kania
1 lžíce vepřové sádlo Pikok
200 g papriková moravská klobása Náš kraj
1 cibule
3 bobkový list Kania
1 lžíce hladká mouka Belbake
1 lžíce sladká mletá paprika Kania
200 g kysané zelí Chef select
1 lžička čerstvý tymián
keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
50 ml smetana na vaření Pilos (12 % tuku)
4 lžíce zakysaná smetana Pilos (16 % tuku)
1 lžíce čerstvá petržel
chléb k podávání


A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/zelnacka-s-paprikovou-klobasou-a-zakysanou-smetanou

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes:
0:00 Úvod
0:10 Vaření brambor
0:18 Přidání klobásy cibule a koření
1:02 Přidání mouky a zarestování
1:12 Zarestování papriky
1:24 Podlití vývarem
1:36 Přidání zelí
1:58 Přidání vařených brambor
2:15 Okořenění, dosolení
2:30 Přilití smetany
2:39 Přidání masa
2:47 Servírování a závěr