Žemlová jelita - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

Kromě klasických krvavých kroupových jelit si můžete ze zabijačky přivézt i vylepšená žemlová jelita. Šéfkuchař Roman Paulus pro vás připravil recept. Budete potřebovat vařené plíce, syrová játra, ovarové maso a samozřejmě zabijačkovou buchtu. Nakonec je potřeba jelita ještě dobře ochutit – přidat krev, škvarky, smaženou cibulku a žemli – a uvařit, ale i to hravě zvládnete. ‍ Máte raději kroupová, nebo žemlová jelita?

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu!
https://kuchynelidlu.cz/kulinarska-akademie-lidlu/zemlova-jelita

Suroviny:
- 200 g syrových jater
- 200 g vařených plic
- 2 kg vařeného tučného masa včetně kůže (paždík, hlava, lalok, bok)
- mletý pepř
- 3-4 stroužky česneku
- sůl
- 1 lžíce sušené majoránky
- špetka mletého nového koření
- ½ zabijačkové buchty + hrst nakrájených kostek
- vývar z ovaru
- 300 ml vymíchané vepřové krve
- vyškvařené vepřové sádlo
- 1 cibule
- 2 hrsti škvarků

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https:// www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe