České houby v kuchyni - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

Češi jsou hrdý národ houbařů, a tak šéfkuchař Roman Paulus natočil video, ve kterém si můžete připomenout ty nejznámější houby, které v českých lesích rostou. Základem české kuchyně jsou samozřejmě hřiby – hřib dubový, hnědý, smrkový, ale také méně obvyklý hřib plstnatý. Ty se nejvíce hodí do krémových omáček. Oproti tomu klouzek vyniká naložený a křemenáč se skvěle hodí na přípravu tradičního houbového kuby. Společně se podíváte i na ty vzácnější houby, které můžete najít, ať už se jedná o krásně žlutý sírovec, který se podrbá liškám, nebo na pařezech rostoucí kotrč. Jaké houby máte nejraději vy?

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/ceske-houby-v-kuchyni

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes:
0:00 Úvod
0:24 Hřiby
2:00 Klouzek
2:14 Křemenáč
2:33 Kozák
2:42 Liška
2:58 Sírovec
3:06 Bedla
3:30 Kotrč
3:54 Ryzec
4:13 Lanýž