Exotické druhy ořechů - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

Ořechy jsou energetická bomba plná vitaminů a zejména minerálů. V kuchyni se používají rozličné druhy a tentokrát se šéfkuchař Roman Paulus zaměřil na exotičtější. Dozvíte se třeba, proč pinie nejsou opravdovými ořechy a co se z nich dá připravit. Podíváte se také na pekanové ořechy vhodné zejména ve sladké kuchyni a nevynecháte ani para ořechy nebo makadamiové ořechy (často nazývané makadamovými), které se překvapivě hodí jako bezlepková alternativa klasické strouhanky. Nakonec zbývá už jen kokos (což vlastně také není ořechy), který má spoustu rozličných využití – ať už se jedná o jeho dužinu, nebo sladké kokosové mléko. Jaké ořechy jsou vaše nejoblíbenější? Napište nám to do komentářů!

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/exoticke-druhy-orechu

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes
Timecodes
0:00 Úvod
0:14 Piniová semínka
0:48 Pekanové ořechy
0:13 Makadamiové ořechy
0:38 Para ořechy
1:56 Kokos
2:27 Závěr