Francouzské brambory zapečené se sýrem brie - Roman Paulus - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Navzdory svému názvu jsou francouzské brambory v české kuchyni jako doma. Šéfkuchař Roman Paulus proto připravil video recept na jejich variantu zapečenou s plísňovým sýrem brie. Kromě brambor (stačí vám syrové, ale pokud si chcete pečení urychlit, použijte předvařené) budete potřebovat ještě mleté maso, slaninu, cibuli a vařená vejce. Až budete mít upečený základ, přijde ten správný čas na zálivku z vajec a smetany a samozřejmě na vrchní vrstvu s brie nebo obdobným plísňovým sýrem (zkuste třeba camembert). Už jen posledních pár minut v troubě a je hotovo! Jak připravujete francouzské brambory vy?

Suroviny:
· 800 g brambory
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· keramický mlýnek s pepřem Kania
· 500 g vepřové mleté maso Řezníkova čerstvá porce
· 200 g krájená slanina Dulano
· 3 × cibule
· 11 × vejce „M“
· 250 ml smetana ke šlehání Pilos (33 % tuku)
· 350 g sýr petit brie Duc De Coeur
· k podávání nakládaná řepa Freshona
· k podávání medové nakládané okurčičky Freshona

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/francouzske-brambory-zapecene-se-syrem-brie

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes:
0:00 Úvod
0:10 Vyskládání brambor do mísy
0:35 Okořenění
0:45 Mleté maso
0:55 Slanina
1:08 Cibule
1:12 Vajíčko natvrdo
1:29 Brambory
1:40 Pečení v troubě
1:55 Příprava zálivky
2:26 Přidání Brie
2:49 Zalití zálivkou
2:54 Zapečení
3:04 Závěr