Jak nakypřit těsto – droždí, „prdopeč“, nebo amonium? - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

Pečení přináší spoustu radosti, ale zejména začátečníci mohou zpočátku trochu tápat nad tím, jaký typ kypření použít. Klasický „prdopeč“ (tedy prášek do pečiva) není vhodný do všech slaných a sladkých dobrot a někdy je lepší sáhnout například po amoniu, kterému se přezdívá cukrářské droždí. ‍ O nejpoužívanějších typech kypření natočil video šéfkuchař Roman Paulus, které vám vysvětlí rozdíly mezi kypřicím práškem a jedlou sodou nebo mezi čerstvým a sušeným droždím. Podíváte se i na speciality v podobě již zmiňovaného amonia nebo speciálního perníkového prášku. A pak se rovnou můžete pustit do těsta! Co jako první upečete vy?


A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/jak-nakyprit-testo-drozdi-prdopec-nebo-amonium

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes
0:00 Úvod
0:15 Klasické droždí
0:49 Sušené droždí
1:04 Kypřicí prášek
1:23 Jedlá soda
1:53 Amonium
2:13 Kypřící prášek do perníku
2:28 Závěr