Gougere – sýrové jednohubky z odpalovaného těsta - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

Už jste někdy slyšeli název „gougère“? Pokud ještě ne, o mnoho jste přišli, tak to pojďte napravit! Gougère je něco jako sýrová profiterolka, tedy francouzská jednohubka z odpalovaného těsta. Šéfkuchař Roman Paulus natočil video recept, abyste si ji mohli připravit i doma a oslnit s ní všechny své silvestrovské hosty. Zjistíte, jak připravit odpalované těsto (je to snazší, než jste si určitě mysleli) i jak ho doplnit čedarem a sýrem s modrou plísní. Pečení trvá jenom 15 minut a pochutnat si můžete buď jen tak, nebo třeba se svou oblíbenou pomazánkou. S čím si je dáte vy?

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu!
https://kuchynelidlu.cz/kulinarska-akademie-lidlu/gougere-syrove-jednohubky-z-odpalovaneho-testa

Suroviny:
- 250 g vody
- 80 g másla
- sůl
- pepř
- mleté chilli
- špetka muškátového oříšku
- 150 g hladké mouky
- 5 vajec „M“
- 130 g cheddaru
- 120 g sýra s modrou plísní

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https:// www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe