Houbové rizoto s flambovanými kuřecími játry - Roman Paulus - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Klasické italské rizoto se připravuje z kulatozrnné rýže, která zajistí, že se výsledný pokrm sám o sobě krásně zahustí a získá jedinečnou krémovou strukturu. Šéfkuchař Roman Paulus natočil video recept na rizoto z rýže arborio, které doplnil o bílé suché víno a žampiony (ale vy můžete přidat i oblíbené lesní houby). Aby toho nebylo málo, naučíte se i orestovat kuřecí játra s cibulkou a následně je s pomocí kapky brandy oflambovat. Pak už stačí jen samotné rizoto dokončit trochou másla a parmazánem. Dejte nám do komentářů vědět, jak máte rizoto nejraději vy!

Suroviny:
· 2 lžíce máslo Pilos
· 5 lžíce extra panenský olivový olej Primadonna
· 1 větší cibule
· 100 g žampiony
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
· 1 snítka čerstvý rozmarýn
· 200 g rýže arborio Italiamo
· 100 ml bílé suché víno Chardonnay
· 600 ml kuřecí vývar
· 200 g kuřecí játra Řezníkova čerstvá porce
· 40 ml brandy
· 2 lžíce krémový balzamikový ocet Italiamo
· 30 g parmazán Parmigiano Reggiano Milbona
· 2 lžíce čerstvá listová petržel
· 1 snítka čerstvá bazalka


A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/houbove-rizoto-s-flambovanymi-kurecimi-jatry

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes
0:00 Úvod
0:10 Restování základu
0:40 Přidání rýže
0:56 Přidání vína
1:05 Podlití vývarem
1:35 Příprava jater
2:10 Přidání brandy a dodělání
2:35 Dokončení rýže
3:18 Servírování