Houbové speciality: Znáte shitake, portobello nebo shimeji? - R. Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

Pokud máte rádi houby, měli byste zpozornět! Šéfkuchař Roman Paulus natočil video, ve kterém představuje nejznámější i ty méně obvyklé druhy hub, které se dají ještě čerstvé koupit v obchodě. Kromě známých žampionů nebo hlívy ústřičné se podíváte i na portobello, které se často používá jako náhrada masa při grilování, anebo na shitake. To je populární zejména v asijské kuchyni a je základem například tradiční japonské miso polévky. Další houby možná ani nebudete znát – enoki a shimeji se používají také hlavně v asijské kuchyni, ať už syrové, nakládané nebo klasicky tepelně zpracované. Jaké druhy hub patří mezi vaše nejoblíbenější?


A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/houbove-speciality-znate-shitake-portobello-nebo-shimeji

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes
0:00 Úvod
0:10 Žampiony
1:06 Hlíva
1:34 Hlíva královská
2:06 Portobello
2:38 Shitake
3:05 Enoki
3:30 Shimeji
3:50 Závěr