Jednoduchá bezlepková focaccia s rozmarýnem - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

Focaccia patří mezi klasické pečivo italské kuchyně a díky receptu šéfkuchaře Romana Pauluse si ji můžete snadno připravit i v bezlepkové variantě! Budete tomu potřebovat bezlepkovou pečicí směr, rýžovou mouku a další nezbytné suroviny, jako je například olivový olej. Až připravíte těsto a necháte focacciu ještě trochu nakynout, bude stačit už jen vytvořit na jejím povrchu typické jamky a posypat rozmarýnem. Bezlepková focaccia je po upečení trochu světlejší než ta klasická, ale pochutnáte si na ní minimálně stejně tak dobře! Jaké bezlepkové pečivo jste už vyzkoušeli?

Suroviny:
· 200 bezlepková pečicí směs
· 300 g rýžová mouka
· 35 g čerstvé droždí
· čerstvý rozmarýn + na posypání
· 40 g extra panenský olivový olej + na potření
· 15 g sůl + na posypání
· 500 ml voda

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/jednoducha-bezlepkova-focaccia-s-rozmarynem
Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes
0:00 Úvod
0:10 Základ na těsto
0:50 Smíchání v těsto a nakynutí
1:10 Rozprostření těsto do pečící misky
1:38 Nakynutí těsta
1:48 Prohlubně
2:00 Posypání bylinkami a dokončení
2:13 Vložení do trouby a pečení
2:45 Závěr