Kapr na černo se švestkovou omáčkou - Roman Paulus - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Během čekání na Štědrý den se můžete naučit nový recept na kapra na černo, kterým zaujmete nejenom u vánoční tabule, ale i kdykoliv jindy během roku. Hlavním tahounem receptu šéfkuchaře Romana Pauluse ale není ani tak samotný kapr smažený na přepuštěném másle, ale zejména švestková omáčka plná chutných surovin. ‍ Najdete v ní máslo, mrkev, červené víno, ale také loupané mandle, rozinky, lískové oříšky a samozřejmě i samotné sušené švestky (ty můžete vyměnit za povidla). Kapra pak už stačí jen před smažením ochutit česnekem a tymiánem a po chvilce můžete podávat! Jaký je váš oblíbený recept na kapra?

Suroviny:
Omáčka:
· 1 lžíce máslo Pilos
· 1 šalotka
· 100 g mrkev
· 100 ml červené suché víno
· 300 g sušené švestky Alesto
· 50 g rozinky Belbake
· 1 bio citron (kůra)
· 500 ml voda
· 100 g mandle Alesto
· 50 g pražené lískové ořechy Alesto
· 100 g perník na strouhání
Kapr:
· 600 g kapří půlky
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
· 1 lžička kmín Kania mlýnek s chilli Kania
· 50 g hladká mouka Belbake
· 50 g přepuštěné máslo
· 5 stroužků česnek
· 1 snítka čerstvý tymián


A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/kapr-na-cerno-se-svestkovou-omackou

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes:
0:00 Úvod
0:10 Příprava omáčky
1:20 Příprava kapra a smažení
1:57 Smažení kapra
2:15 Přidání bylinek
2:38 Dokončení omáčky
2:54 Servírování