Klasický hospodský tatarák - Roman Paulus - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Tatarský biftek je trochu jako bramborový salát – každý má svůj ověřený recept, na který nedá dopustit. ‍ Pokud ale chcete vyzkoušet nějaký nový nebo pokud připravujete tatarák poprvé, zkuste recept šéfkuchaře Romana Pauluse, který například nahrazuje klasickou hořčici za dijonskou nebo cibuli za šalotku. Hovězí tatarák se také neobejte bez topinek. Ty můžete připravit v troubě, v pánvi na sucho, ale pokud chcete mít autentický hospodský zážitek, měly by při smažení plavat v pořádné vrstvě oleje a podávat se se stroužkem česneku. Máte svůj ověřený recept na tatarák? Pochlubte se!

Suroviny:
Tatarák:
· 600 g hovězí tatarák
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
· 10 g worcesterská omáčka
· 30 g šalotka
· 15 g čerstvá pažitka
· 1 lžička mletá paprika Kania
· 1 lžíce mleté chilli papričky Italiamo
· 20 g jemný kečup Kania
· 20 g dijonská hořčice Kania
· 15 g extra panenský olivový olej Primadonna

Topinky a podávání:
· ½ víkendový chléb
· 50 ml rostlinný olej Vita D'or
· 4 žloutek
· 4 stroužky česnek

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/klasicky-hospodsky-tatarak

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes:
0:00 Úvod
0:10 Namíchání tataráku
1:02 Zamíchání
1:25 Příprava topinky
1:52 Osušení topinek
2:05 Dochucení před servírováním
2:27 Servírování