Krůtí soté z kotlíku se zeleninou a rýží - M.Ihnačák - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

V kotlíku nemusíte vařit jen guláš – hodí se i na plno dalších věcí. To dokazuje i šéfkuchař Marcel Ihnačák se svým receptem na krůtí soté v kotlíku. Na jeho základ budete potřebovat spoustu čerstvé zeleniny v čele s mrkví, řapíkatým celerem a lahůdkovou cibulkou, ale také další suroviny, které celému jídlu dodají lehký asijský nádech – zázvor, česnek a sójovou omáčku. Na závěr se vám bude hodit (samozřejmě kromě krůtího masa) ještě mladý špenát a jasmínová rýže na podávání. Co v kotlíku nejraději vaříte vy?

Suroviny:
· 7 mrkev
· extra panenský olivový olej Primadonna
· 7 řapík celeru
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· keramický mlýnek s pepřem Kania
· 2 svazek lahůdková cibulka
· 2 lžíce zázvor
· 8 stroužek česnek
· 1 kg krůtí prsa (nudličky) Řezníkova čerstvá porce
· 2 lžíce med
· 50 ml sójová omáčka
· 3 limetka (šťáva)
· voda
· 125 g másla Pilos
· 100 g baby špenát
· čerstvý koriandr
· 500 g jasmínová rýže Golden Sun


A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/kruti-sote-z-kotliku-se-zeleninou-a-ryzi

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes
0:00 Úvod
0:10 Příprava zeleniny a grilování
1:47 Přidání masa do kotlíku a restování
2:20 Přidání dalších ingrediencí do kotle
2:50 Limetková šťáva
3:05 Podlití vodou a přidání másla
3:38 Dochucení solí a pepřem
3:54 Špenát a koriandr, stáhnutí z ohně
4:23 Rýže a servírování