Kuřecí stehna na staročeský způsob - Marcel Ihnačák - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Jak to dopadne, když se slovenský kuchař pustí do české kuchyně? Pokud se jedná o šéfkuchaře Marcela Ihnačáka, můžete si být jisti, že výsledek bude vynikající. Podívejte se na jeho recept na kuřecí kousky na staročeský způsob. Zjistíte, jak správně naporcovat kuřecí maso – samozřejmě stehna, která jsou nejšťavnatější – i jak ho smíchat společně s dalšími ingrediencemi, které mu dodají tu správnou vůni i chuť. Do vaření tak zapojíte i vlašské ořechy, sušené švestky, povidla i rozinky. Jako přílohu můžete zvolit čerstvý chléb, případně restované brambory. Vyzkoušíte tento recept?

Suroviny:
· olivový olej Primadonna
· 1 × cibule
· 1 kg horní kuřecí stehna Řezníkova čerstvá porce
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· keramický mlýnek s pepřem Kania
· 1 hrst sušené švestky Alesto
· 1 hrst vlašské ořechy Alesto
· 1 hrst rozinky Alesto
· 4 lžíce povidla Náš kraj
· 1 × citron (šťáva)
· 1 kg brambory
· 1 lžička kmín Kania
· 100 g máslo Pilos
· 1 hrst salát mix


A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/kureci-stehna-na-starocesky-zpusob

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes:
0:00 Úvod
0:10 Příprava masa
1:33 Příprava brambor
2:35 Omáčka
3:35 Dochucení
3:59 Servírování