Mango čatní - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu

Mangové čatní (nebo také chutney) je skvělým doplňkem indických nebo srílanských jídel. Šéfkuchař Roman Paulus vám proto ukáže, jak si ho můžete připravit doma. Postupujete podobně, jako kdybyste připravovali ovocný džem, jen s poměrně jiným (a orientálnějším) výsledkem. ️ Kromě manga, cukru a vinného octa budete potřebovat ještě zázvor, česnek a k tomu plno aromatického koření – například chilli nebo kardamom. Hotové čatní pak stačí jen naplnit do sklenic, nechat vychladnout a skladovat až několik měsíců (nebo prostě do té doby, než ho všechno sníte). Už jste ho někdy vyzkoušeli?

1 dávka = 700 ml = 14 porcí
200 g krupicový cukr
250 ml bílý vinný ocet
1 kg mango
20 g zázvor
1 stroužek česnek
0,5 lžičky semínka koriandru
0,5 lžičky římský kmín
0,5 lžičky mleté chilli
1 lžička černucha
1 × čerstvá pálivá paprička
4 tobolky kardamom

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/mango-catni

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

0:00 Úvod
0:10 Příprava rozvaru
0:25 Přidání všech surovin do hrnce
1:39 Vaření základu
1:53 Plnění do sklenic
2:38 Závěr