Marinovaný bezlepkový řízek s italským bramborovým salátem - Roman Paulus - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Krůtí stehna jsou jedním z těch nejlepších mas, které si můžete vybrat ke smažení řízků. Šéfkuchař Roman Paulus proto natočil video recept na stehenní krůtí řízky, které ozvláštnil lehkým letním bramborovým salátem v italském stylu. Naučíte se připravit jednoduchou jogurtovou marinádu na drůbeží maso s pažitkou a mletou paprikou, a zatímco se budou řízky smažit na přepuštěném másle, namícháte svěží italský bramborový salát, ve kterém kromě samotných brambor najdete ještě mozzarellu, rajčata (klidně i sušená) a olivy dvou barev. Máte vy nějakou svoji oblíbenou variaci klasického bramborového salátu? Pochlubte se v komentářích!

Suroviny:
Marináda na řízky:
· 600 g krůtí stehenní řízky Řezníkova čerstvá porce
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
· 2 lžíce bílý jogurt Pilos
· 1 lžička sladká paprika Kania
· 8 g čerstvá pažitka

Na obalení/smažení řízků:
· 200 g univerzální bezlepková směs
· 3 vejce „M“
· 100 g kukuřičná strouhanka
· na smažení přepuštěné máslo
· 1 citron

Italský bramborový salát:
· 200 g malé brambory
· 100 g mražené fazolové lusky Freshona
· 100 g cherry rajčata
· 50 g černé olivy bez pecek Baresa
· 50 g zelené olivy bez pecky Baresa
· 1 červená cibule
· 100 g mini mozzarella Pilos
· 1 hrst čerstvá rukola
· ½ Italský dresink

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/marinovany-bezlepkovy-rizek-s-italskym-bramborovym-salatem

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes:
0:00 Úvod
0:12 Marinování masa
1:07 Příprava bramborového salátu
2:15 Obalování řízků a smažení
3:23 Servírování