Nejrychlejší a nejchutnější oříškové dort bez mouky! "Královský" dort| Chutný TV

Nejrychlejší a nejchutnější oříškové dort bez mouky! "Královský" dort| Chutný TV

Suroviny:

Na dortový korpus:
10 vaječných bílků
240 g moučkového cukru
400 g nasekaných vlašských ořechů
25 g škrobu

Na krém:
10 vaječných žloutků
160 g moučkového cukru
2 polévkové lžíce kakaa
1 čajová lžička rumového aroma
100 ml mléka
200 g másla

Na ozdobení:
20 g nasekaných vlašských ořechů
20 g hořké čokolády
3 rozdrcené sušenky

1. Připravíme korpus na dort: bílky dáme do mísy a přisypeme moučkový cukr 10 kusů / 240 g
2. Mícháme, dokud nezískáme měkkou a lesklou hmotu
3. Přidáme škrob a znovu promícháme 25 g
4. Postupně přisypáváme a vmícháváme vlašské ořechy 400 g
5. Směs nalijeme do pečící formy (40 x 50 cm) vyložené pečícím papírem
6. Uhladíme stěrkou
7. PEČEME NA 180 °C / 25 MINUT
8. Vychladnutý korpus rozřízneme na třetiny a odkrojíme okraje
9. První část korpusu položíme na podnos
10. Mezitím si připravíme krém: žloutky dáme do mísy a přisypeme moučkový cukr 10 kusů / 160 g
11. Mixujeme, dokud směs nenabude dvojnásobného objemu 12. Přilijeme mléko a opatrně promícháme metlou 100 ml
13. Směs vlijeme do menšího hrnce a za stálého míchání vaříme, dokud nezhoustne
14. DÁME VYCHLADIT
15. Až směs s vaječnými žloutky vychladne, postupně do ní přidáme změklé máslo 200 g
16. Dobře rozmícháme
17. Přidáme kakao 2 polévkové lžíce
18. Znovu promícháme
19. Nakonec přidáme rumové aroma a mícháme, dokud nám nevznikne nadýchaný krém 1 čajová lžička
20. Dále naneseme vrstvu krému na první část korpusu
21. Poté na něj položíme druhou třetinu korpusu a také ho pomažeme krémem
22. Poslední část korpusu pokryjeme zbytkem krému
23. Dort posypeme 3 rozdrcenými sušenkami
24. Následně ozdobíme nastrouhanou hořkou čokoládou 20 g
25. Nakonec posypeme nasekanými vlašskými ořechy 20 g
26. DÁME CHLADIT 2-3 HODINY