Pečená krkovice na medu s kořenovou zeleninou - Roman Paulus - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Není pochyb o tom, že mezi nejšťavnatější kousky masa patří krásně prorostlá vepřová krkovice. Šéfkuchař Roman Paulus proto natočil video recept na pečenou krkovičku s kořenovou zeleninou. Naučíte se připravit marinádu na vepřové z hořčice, bylinek a medu a zatímco se maso bude péct (přičemž rozpuštěným medem ho můžete průběžně glazovat), budete mít dost času nachystat ještě přílohu v podobě pečené kořenové zeleniny – tedy celeru, petržele a mrkve. Stačí dva pekáčky, jedna trouba, minimum práce a je hotovo! ️ Jak si vepřovou krkovici nejraději dopřáváte vy?


Suroviny:
· 1 kg vepřová krkovice bez kosti v celku Řezníkova čerstvá porce
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· keramický mlýnek s pepřem 4 druhů Kania
· 2 lžíce hrubozrnná hořčice Kania
· 2 lžíce květový med
· 18 stroužků česnek
· 1 snítka čerstvý rozmarýn
· 250 g mrkev
· 250 g celer
· 250 g kořenová petržel
· 4 lžíce extra panenský olivový olej Primadonna
· 1 lžíce sekaný tymián
· na ozdobu listová petržel

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/pecena-krkovice-na-medu-s-korenovou-zeleninou

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes:
0:00 Úvod
0:10 Příprava masa
0:56 Naříznutí masa
1:10 Maso do pekáče a pečení
1:30 Příprava zeleniny
2:27 pečení zeleniny
2:35 Servírování