Pečený králík s batáty, bylinkami a citronem - M.Ihnačák - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Pečený králík je výborný sváteční oběd, s jehož přípravou nestrávíte mnoho času a ani neušpiníte spoustu nádobí! ️ Šéfkuchař Marcel Ihnačák natočil video recept na králíka pečeného na bílém víně. Zjistíte, jak králíka naporcovat a ochutit bylinkami a česnekem. Zatímco se bude péct, můžete nakrájet zeleninu – batáty a rajčata – kterou stačí nakonec přidat do trouby ke králíkovi a zakápnout citronem. Jak máte králíka nejraději vy?

Suroviny:
· 600 g kuchaný králík bez hlavy
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· keramický mlýnek s pepřem Kania
· olivový olej Primadonna
· 200 ml bílé suché víno
· čerstvá šalvěj
· čerstvý rozmarýn
· čerstvý tymián
· 6 stroužků česnek
· 2 batáty
· 4 rajčata
· 1,5 citron
· 2 lžíce máslo Pilos
· čerstvá rukola

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/peceny-kralik-s-bataty-bylinkami-a-citronem

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes:
0:00 Úvod
0:18 Příprava masa
1:23 Pečení masa
1:39 Příprava zeleniny
2:58 Pečení zeleniny
3:34 Servírování