Pečený vepřový bůček s jablky a ořechy - M.Ihnačák - RECEPTY KUCHYNĚ LIDLU

Pečený vepřový bůček je jídlo, kterým najednou zasytíte všechny hosty, i ty nečekané! Šéfkuchař Marcel Ihnačák připravil video recept na netradiční vepřový bok s jablkovým salátem jako přílohou. Naučíte se, jak správně bůček nařezat i jak připravit netradiční marinádu ze zázvoru, česneku a kremžské hořčice. Až se bude namarinovaný bůček (podlitý jablečným džusem!) připravíte si i salát jako přílohu. Do něj přijdou kromě jablek i orestované ořechy, na nudličky nakrájené papriky a ledový salát. S čím si na něm pochutnáte vy?

Suroviny:
· 2,5 kg vepřový bůček s kostí a kůží
· 1 lžíce zázvor
· 6 stroužků česnek
· 4 lžíce kremžská hořčice Kania
· olivový olej Primadonna
· 1 lžička celý kmín Kania
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· keramický mlýnek s pepřem Kania
· 1 l jablečný džus Solevita
· 2 hrsti ořechy mix Alesto
· 2 jablko
· 1 citron (šťáva)
· 3 bílá paprika
· 2 pálivá paprička
· ½ ledový salát
· 1 svazek lahůdková cibulka
· 1 hrst čerstvá máta
· 200 g zakysaná smetana Pilos

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/peceny-veprovy-bucek-s-jablky-a-orechy

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe

Timecodes:
0:00 Úvod
0:10 Příprava boku nařezání
0:33 Příprava marinády
1:20 Natření masa marinádou a podlití masa
1:50 Pečení masa
2:07 Příprava salátu
4:22 Servírování