Polévka minestrone s rajčaty a parmazánem

Pokud máte doma spoustu zeleniny a nevíte, co s ní, určitě oceníte recept na polévku minestrone. Do ní můžete zpracovat takřka jakoukoliv zeleninu, která vám leží ve spíži. Šéfkuchař Marcel Ihnačák natočil video recept na italské minestrone s rajčaty a parmazánem. Kromě zmíněných rajčat, sýru, bylinek a bílého suchého vína v polévce najdete právě spoustu nadrobno nakrájené zeleniny, díky které připravíte zdravé a hutné jídlo, které oceníte jako rychlou večeři nebo lehkou odpolední svačinku. S čím byste si minestrone dali nejraději vy?

Suroviny:
· olivový olej Primadonna
· 2 mrkev
· ½ celer
· 3 petržel
· keramický mlýnek s mořskou solí Kania
· keramický mlýnek s pepřem Kania
· 4 stroužky česnek
· 8 řapíků celer
· 1 svazek lahůdková cibulka
· 4 bobkové listy Kania
· čerstvá bazalka
· čerstvá listová petržel
· 2 lžíce máslo Pilos
· 100 ml bílé suché víno
· 400 g krájená loupaná rajčata z konzervy Baresa
· 2 l zeleninový vývar (nebo voda)
· chléb nebo bageta
· 100 g mražený hrášek Freshona
· 100 g baby špenát
· 1 stroužek česnek
· 50 g parmazánu Milbona

A nezapomeňte se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem!

Celý recept najdete na webu Kuchyně Lidlu:
https://kuchynelidlu.cz/recept/polevka-minestrone-s-rajcaty-a-parmazanem

Sledujte naši nabídku na http://lidl.cz
Přidejte si nás na Facebooku - http://facebook.com/lidlcesko
Sledujte nás na Instagramu - https://www.instagram.com/lidlcz/
Navštivte Kuchyni Lidlu na http://kuchynelidlu.cz/
Přihlaste se k odběru newsletteru na https://kuchynelidlu.cz/Home/Subscribe


0:00 Úvod
0:10 Příprava kořenové zeleniny
1:17 Krájení česneku, cibulky
2:00 Smíchání surovin v hrnci a restování
2:23 příprava bylinek
3:07 Podlití vínem
3:23 Přidání rajčat a okořenění
3:42 Podlití vývarem
3:53 Dokořenění polévky
4:15 Opečení pečiva
4:45 Přidání hrášku, špenátu
5:10 Servírování